?
Maciek: O wykresie funkcji f wiadomo że przyjmuje wartości ujemne wtedy i tylko wtedy gdy x∊(−8,−4)
oraz do jego wykresu należy punkt A(2,30)
a) napisz wzór funkcji f w postaci ogólnej
b) wyznacz zbiór tych wszystkich argumentów dla których funkcja f przyjmuje wartości większe od
10,5
5 mar 11:21
ICSP: miejsca zerowe : x1 = −8
x2 = −4.
Postać iloczynowa:
y= a(x−1x1)(x−x2) . Podstawić punkt i wyliczyć a nic trudnego już tutaj nie ma.
5 mar 11:23
Maciek: a podpunkt b?
5 mar 11:38
ICSP: y> 10,5
5 mar 11:38
Maciek: a mi wychodzi x2+32x+x i nie wiem czy to jest dobrze
5 mar 12:06
ilona636:
5 mar 12:28
ilona636: w podpunkcie b mam obliczyć q?
5 mar 12:28
Dżeki: a jak w podpunkcie a obliczyć "b" i "c"?
9 kwi 17:48