?
Maciek: Dla argumentu 6 wartość funkcji kwadratowej f(x)=x2−(b+1)x+1 jest równa 19. Wyznacz zbiór
wszystkich argumentów dla których funkcja f oraz funkcja kwadratowa g(x)=2x2 +1 przyjmuję tę
samą wartość
5 mar 11:15
kachamacha: 19=62−(b+1)*6+1
19=36−6b−6+1
6b=12
b=2
czyli f(x)=x2−3x+1
x2−3x+1=2x2+1
rozwiąż ro równanie
5 mar 11:20
ICSP: Witam kachamacha
5 mar 11:21
kachamacha: witam
ICSP
5 mar 11:21
Maciek: Dzięki teraz sobie poradzę
5 mar 11:21
Maciek: a w tym równaniu pod x mam podstawić 6
5 mar 11:26
ICSP: nie. Masz porpostu to rozwiazać zwykły rozkąłd trójmianu kwadratowego.
5 mar 11:27
Maciek: ok dzięki
5 mar 11:28
llll: b wychodzi 4 a nie 2
12 mar 18:27
nikt: 19=36−6b−6+1
6b=36−7−19
6b=10
29 kwi 19:58