matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną rzędu n
Antoszkie:
obliczyć pochodną rzędu n funkcji f(x)= e
−
a
x
g(x)= a
x
5 mar 10:16
Trivial:
f
(n)
(x) = (−a)
n
e
−ax
g
(n)
(x) = a
x
ln
n
a
5 mar 14:21
Antoszkie:
dziękować serdecznie
5 mar 14:31