matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad9
Oluss09:
Zad9.ZestawVI~~>> Trojkat ABC o bokach |AB|=8, |BC|=10,|AC|=12 pzrecieto prosta rwnolegla do baku BC, ktora dzieli obwod trojkata ABC na dwie rowne czesci. Oblicz dlugosci odcinkow, na jakie prosta podzielila boki AB i AC
10 lut 18:01