matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
konfident:
liczbę 22 rozłożono na dwa składniki. oblicz największy iloczyn takich skladników
5 mar 00:54
Eta:
x+y= 22 => y= 22−x f(x)= x(22−x) = −x
2
+22x −−−−− parabola ramionami do dołu
−b
x
max
=
=......
2a
f
max
= f( x
max
)=........ dokończ
5 mar 01:04