matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzglęgna???
aga:
1) |a−2|=a−2 2) |2a−5|=5−2a jak to obliczyć?
4 mar 23:12
Basia:
|a−2| = a−2 ⇔ a−2≥0 ⇔ a≥2 ⇔ a∊<2,+
∞
) |2a−5| = 5−2a ⇔ 2a−5≤0 ⇔ ................ dokończ
5 mar 05:35
aga:
a≤2
1
2
⇔ a∊<−
∞
, 2
1
2
) dobrze rozumuję?
5 mar 13:48