BŁAGGAM WAS ROZWIĄŻCIE TO PLISSSSSSSSSSKA
ajajajajajajajajajajajajaj: Z okrągłego obrusa o średnicy 2m mama Oli chce zrobić kwadratowy obrus o boku
140cm. Czy to będzie możliwe, jeśli kwadratowy obrus ma być z jednego kawałka materiału?
BŁAGAM WAS NA KOLANA POMÓŻCIE...
4 mar 22:12
think:

przekątna kwadratu który się mieści w tym kole ma długość 2m czyli tyle ile ma średnica okręgu
d = a
√2
2 [m] = a
√2 ⇒ a = ....? czy to mniej czy więcej niż 140cm?
4 mar 22:19
ajajajajajajajajajajajajaj: DZIĘKUJĘ A MOŻESZ WYLICZYĆ DO KOŃCA?
BŁAGGAM ŚPIESZĘ SIĘ WEJDE JUTRO
4 mar 22:22
Eta:
thinkuś
4 mar 22:24
dero2005:
przekatna kwadratowego obrusu ma
d = a√2 = 140*√2 = 197,99 cm a obrus okrągły ma średnicę 200 cm więc?
4 mar 22:24
think: Etunia

ale boli mnie łebunia, więc się nie kręcę za wiele
4 mar 23:09
ajajajajajajajajajajajajaj: Więc co? dero2005

to jest obliczone cale zadanie?
6 mar 15:07