matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
ziomek:
jak mam to zrbic?
lim sin3x*ctg5x przy x zbiegającym do zera
4 mar 22:00
Eta:
3
=
5
4 mar 22:03
ziomek:
ale jak to rozpisac
4 mar 22:04
Trivial:
cos5x
sin3x
lim sin3x*ctg5x = lim sin3x*
= lim
* lim cos5x =
sin5x
sin5x
sin3x
sin3x
3x*
3x
3x
3
= lim
= lim
= lim
=
.
sin5x
sin5x
5x*
5x
5x
5
4 mar 22:05
ziomek:
dzięki
4 mar 22:07
Eta:
4 mar 22:17