warunek zad: x2= x12
zatem:
| 35 | ||
1o Δ>0 => − m2+( | )2 >0
| |
| 4 |
| 35 | 35 | |||
( m− | )(m+ | ) <0
| ||
| 4 | 4 |
| 35 | 35 | |||
( * ) x1+x2= | => x12+x1= | |||
| 4 | 4 |
| m2 | m2 | |||
(** ) x1*x2= | => x13= | |||
| 4 | 4 |
| 5 | 7 | |||
x1= | lub x1= − | |||
| 2 | 2 |
| m2 | ||
x13 = | ||
| 4 |
| 125 | m2 | 125 | ||||
mamy: | = | => m2= | ||||
| 8 | 4 | 2 |
| 5√5 | 5√5 | |||
to: m= | lub m= − | |||
| √2 | √2 |
| 5√10 | 5√10 | |||
m= | lub m= − | |||
| 2 | 2 |
| 7 | ||
dla x1= − | ||
| 2 |
| 73 | m2 | |||
− | = | −−−−−−−− sprzeczność
| ||
| 8 | 4 |
| 5√10 | 5√10 | |||
m= | lub m= − | |||
| 2 | 2 |
| 5 | 25 | |||
x1= | to: x2= x12= | |||
| 2 | 4 |
P.S. Filip mam taką nadzieję ,że przynajmnej z raz napiszesz słowo dziękuję
bo jak do tej pory, to tylko wrzucasz zadania!
przepisujesz gotowca i na tym się kończy ! ...... ładnie to tak ?

mi zadanko zapewne się przyda gdyż naprawdę jest
ciekawe.