pomoc
Gonzales: eta blagam cie wytlumacz mi jedno zadanie
4 mar 19:25
Eta:
Jakie?
4 mar 19:57
Gonzales: kurde przegapiłem taką okazje

mam jeszcze szanse ? Niechcąco zasnąłem
4 mar 20:43
asia: ja Ci mogę wytłumaczyć,tylko ile euro dajesz?
4 mar 20:59
asia: ja Ci mogę wytłumaczyć,tylko ile euro dajesz?
4 mar 21:00
ICSP: Daj to zadanie. Zobaczymy co da się zrobić.
4 mar 21:01
Gonzales: ok dzięki z nieszczęsnych Logarytmów to jest może być ?
4 mar 21:03
ICSP: nie lubię logarytmów ale spróbować mogę.
4 mar 21:04
Gonzales: tylko nie chcę rozwiązania wolał bym abyś mi to wytlumaczył, rozwiązanie mam z tyłu książki
4 mar 21:05
Trivial: Dajże to zadanie.
4 mar 21:05
Gonzales: | | x2−9 | |
Funkcja g określona jest wzorem g(x) = log2 |
| |
| | |x|−3 | |
a) Wyznacz dziedzinę funkcji g
b) Przekształcają wykres funkcji f(x) = log
2x naszkicuj wykres funkcji g.
c) Sporządź wykres funkcji która każdej liczbie rzeczywistej m przyporządkowuje liczbę
rozwiązań równania g(x)=m
4 mar 21:07
ancymon: 9 postow i nawet tresci nie znamy
4 mar 21:07
ancymon: a)
| x2−9 | |
| > 0 ∧ |x|−3 ≠ 0 |
| |x|−3 | |
4 mar 21:08
Trivial:
Przypadek ogólny:
logab
Dziedzina:
(1) a ≠ 1, a > 0
(2) b > 0
4 mar 21:10
Gonzales: ok dziedzinę wyznaczyłem, a co z b) ?
4 mar 21:13
Trivial: Rozbij na przypadki x ≥ 0 i x < 0
4 mar 21:14
ancymon: b)
| | (x−3)(x+3) | |
Dla x ≥0 g(x)=log2 |
| = log2 (x+3) |
| | x−3 | |
| | (x−3)(x+3) | |
Dla x <0 g(x)=log2 |
| =log2 (3−x) |
| | −x−3 | |
4 mar 21:14
Gonzales: ok poczekajcie chwilkę przeanalizuje
4 mar 21:15
Gonzales: no kurde teraz rozumie ale założe się jak zaczne robić następne to znowu będę stać w miejscu
4 mar 21:17
Gonzales: to jeszcze c jak możecie
4 mar 21:17
ancymon: przeanalizuj wartosci funkcji i napisz w jakich przedzialach ile ma rozwiazan
4 mar 21:20
Trivial:
c) 1. Narysuj wykres funkcji g(x).
2. Wyobrażaj sobie różne wykresy y = m, gdzie m jest jakąś liczbą.
3. Dla jakich m jest rozwiązanie (dwa? więcej?). Dla jakich nie ma rozwiązań?
4. Zapisz to w postaci przypadków i narysuj wykres funkcji (musisz rozważyć każdy przypadek).
4 mar 21:21
Gonzales: ok dajcie mi chwilkę. I mam jeszce prośbę jak to dokończę zadali byście mi jeszce pare zadanek
bo widze że jest to dla was proste, a tak jak już wcześniej pisałem teraz to zadanie dzięki
waszej pomocy wydaje się być łatwe, następnych nie będę umiał zrobić. Dzięki
4 mar 21:25
Gonzales: kurde co jest nawet wykres mi coś nie wychodzi naszkicowali byście mi go na szybko ? chodzi mi
o g(x). Sory
4 mar 21:59
4 mar 22:01
Gonzales: sory trivial i dzięki
4 mar 22:02