matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fgf
ewelina k 2010:
dla jakich wartosci arozwiazaniem rownania bd liczba wieksza od 0? 2(x+1)=3+ax
4 mar 19:04
Eta:
2x+2= 3+ax 2x −ax= 1 (2−a)x=1
1
x=
, dla a ≠2
2 −a
1
x>0 <=>
>0 <=> 2−a>0
2−a
to : a<2
4 mar 20:15