ciAG
Cola: Trzy liczby tworzą ciąg geometryczny. Suma tych liczb jest równa 4
13, a iloczyn jest równy
1. Znajdź te liczby.
Nie wiem jak się za to zabrać
4 mar 17:18
Święty: (x,y,z) − ciag geo
y
2=xz
xyz=1
Dalej dasz rade
4 mar 17:25
tysia : a1+a2+a3=414
a1*a2*a3=1
a2=a1*q
a3=a1*g2
4 mar 17:26
Cola: Dziękuję.
4 mar 18:17
Cola: A takie zadanko:
Suma trzech liczb tworzących ciąg arytmetyczny jest równa 21. Jeśli do pierwszej liczby dodamy
1, do drugiej 2, a do trzeciej 15, to otrzymamy ciąg geometryczny. Znajdź te liczby.
4 mar 18:18
Cola: Pomożecie ?
4 mar 18:27
Cola: Chociaż... coś zaczyna wychodzić... chwila xD
4 mar 18:35