matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fisieeen:
Może mi ktoś uprościć wyrażenie? Niestety za każdym razem wychodzi mi coś innego....
sin115cos5 + cos115sin5
sin120
=
=?
cos
7π
6
cos210
3 mar 23:43
Godzio:
cos210 = cos(90 + 120) = −sin120
3 mar 23:47