matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zdarzenie losowe
Raff:
Zdarzenia losowe A i B są zawarte w przestrzeni Ω. Wiedząc, że A ⊂ B oraz P(A ∪ B) = 0,9, oblicz P(B').
3 mar 22:58
Raff:
Czyżby wystarczyło tylko P(B) = 0,9 1−0,9 = 0,1 = P(B') ?
3 mar 22:59