Wykaz ze jesli x należy (-2,4)
molek55: Zad1
| | √x2+4x+4 | |
a)Wykaż że jeśli x∊(−2,4) to |
| − |x−4| − x +7 = 4 |
| | x+2 | |
b Oblicz 4
−52
Zad2
a) Wyznacz wszystkie wartości liczby m, dla której część wsólną przedziałów A=(−
∞,m
3>, B=<5m
2
+ 6m,10> jest zbiorem niepustym. Wyznacz dopełnienie otrzymanego zbioru w zbiorze liczb
rzeczywistych.
(znak > lub < to nawiasy domknięte)
Proszę o bardziej szczegółową instrukcję rozwiązania
3 mar 22:56
;): widze ze operon poziom rozszerzony

1
| | |x+2| | |
a) L= |
| −|x−4|−x+7 |
| | x+2 | |
L=1+x−4−x+7
L=4 L=P
3 mar 23:04
molek55: no dokładnie

mógłbyś/mogłabyś mi przybliżyć jak było z tą wartością bezwzględną. Skąd wyszło |x+2|, bo
właśnie z tym mam problem
3 mar 23:26
;): √x2+4x+4 to jest wzor skroconego mnozenia a wiec √(x+2)2 √x2⇔|x| rozumiesz dlaczego?
3 mar 23:29
molek55: Wie ktoś jak zrobić to zadanie 2
5 mar 13:36