matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
funkcje sprawdzenie:
prosze niech mi ktos powie czy dobrze zrobilem zad.1odczytaj dziedzine i zbiór wartości funkcji Df=< −5,5 > Yf= < −2,2> czy dobrze
i zad2 dyznacz dziedzine funkcji A) f(x)=2x
2
+4 D=R
2x
b)f(x)=
x − 4
x−4≠0 x≠4 c)f(x)
√
x=3
x+3≥0 x≥ −3 D=x∊<−3,+
∞
)
√
x=4
d)f(x)=
2x−6
x+4≥0 ∧ 2x−6≠0 x≥ −4 2x≠6 / :2 x≠3 D=x∊< −4,3)∪(3,+
∞
)
3 mar 22:14
Kasiaszek:
wszystko dobrze
3 mar 22:30