pomocy
kama:

jak obliczyć pole i obwód

3 mar 22:02
ICSP: za mało.
3 mar 22:04
kama: ale tylko tyle jest dane
3 mar 22:05
kama:

sorki nie dopatrzyłam teraz jakoś pójdzie to obliczyć


?
3 mar 22:09
ICSP: ludzie wykończycie mnie:

Wtedy boki to: 4 oraz 4
√3
obw = 8 + 8
√3
o = 16
√3
3 mar 22:11
ICSP: to drugie o to pole
3 mar 22:11
kama: a skąd wiesz że 4 i 4
√3 wytłumacz bo nie wiem
3 mar 22:15
ICSP: x nbędzie to bok naprzeciwko 30
o y to ten drugi.
| | x | |
U{1}[2} = |
| z tego wychodzi że x = 4. Teraz z twierdzenia pitagorasa lub funkcji cos |
| | 8 | |
liczę ten drugi bok i wychodzi 4
√3
3 mar 22:19
kama: dzięki
3 mar 22:23
Jolka: Prosze o pomoc
mam pytani jak mam obliczyc pole kwadratu jak mam podaną tylko przekątna 8cm?
4 mar 13:42
Trivial:

P = a
2 = ?
a
2 + a
2 = d
2 (tw. Pitagorasa)
2a
2 = d
2
d = 8 cm
| | 82 | | 64 | |
P = |
| = |
| = 32 cm2. |
| | 2 | | 2 | |
4 mar 13:46