matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia pomocy
Anulka1990:
Oblicz
13
7
n
k
n!
a)
i wiem ze jest ten wzor
=
podstawiłam i co robie z tymi
k!(n−k)!
wykrzyknikami
a
4
b)
podstawiam i co
3 mar 20:36
anulka:
13
7
13!
13!
a)
=
=
=
7! (13−7)!
7! *6!
13*12*11*10*9*8
13*2*5*3*2
=
=156
6*5*4*3*2*1
5
CHYBA....
3 mar 21:16