matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
%
krokus:
do 20%roztworu chlorku sodu dolano wody i otrzymano 6 litrów roztworu 15%. Ile było roztworu 20% a ile wody
3 mar 19:57
Eta:
x+y= 6 0,2*x + 0*y= 0,15*6 rozwiąż układ odp: x= 4,5 l , y= 1,5 l
3 mar 20:07
krokus:
Dzieki ogromne
3 mar 20:15
Eta:
3 mar 20:16