matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereo kto sprawdzi??
Anulka1990:
Jaką objetość ma kula o powierzchni 144 π cm
2
Obliczyłam to tak wzór na objetość kuli to V=
4
3
*π *R
3
wzór na pole kuli to P=4π*R
2
mam dane pole więc 4π*R
2
=144π R
2
=36 R=6 wiec objętość to V=
4
3
* π *6
3
=288π
3 mar 19:46
Kasiaszek:
Dobrze obliczyłaś
3 mar 19:50
Anulka1990:
super
3 mar 19:50