Ustal dziedzinę wyrażenia
krzysiek: Chciałbym zapytać czy wszystko ok z zadaniem , które zrobiłem, czy to co wykonałem wystarczy i
nie muszę już nic więcej dalej robić , aby dany przykład był zaliczony na klasówce. Oto jeden
z przykładów.
Zad. Ustal dziedzinę wyrażenia:
x + 3 = 0
x= −3
Df = R \ { −3 }
I czy to wszystko , jesli chodzi o tego typu zadanie? Przynajmniej takie krotkie rozwiazania są
tutaj w przykładach tychże zadań. Proszę o szybką odpowiedź.
3 mar 18:55
uszaczus: yup
3 mar 18:58
ICSP: Może się przyczepić o to =.
jak dla mnie powinno byc x + 3 ≠ 0 ⇔ x ≠ −3
3 mar 19:00
krzysiek: acha, no ok, no bo w zadaniach tutaj na stronce, jest = , wiec tak robilem.
3 mar 19:20
ICSP: Można tak i tak. Ja jestem zwollennikiem tej drugiej metody.
3 mar 19:21