trygonometria
pati: 1.W Δ prostokątnym przeciwprostokątna ma dł. 12, a jeden z kątów ostrych 30 stopni. Wyznacz
pozostałe boki Δ
2. Wyznacz kąt α wiedząc, że log
2 cosα = −1 i 0 stopni < α < 90 stopni
3. Oblicz wartość wyrażenia: (cos 30 stopni + tg 30 stopni)
−3 (do minus trzeciej potęgi)
4. Wykaż, że nie istnieje kąt ostry α taki, że sin α = 1/3 i tg α= 1/2
5.Oblicz pole i obwód Δ równoramiennego o podstawie równej 6 cm i kącie przy podstawie równym
30 stopni.
Poproszę o rozwiązanie z wynikiem końcowym. Dziękuję