matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
młoda:
rozwiąż równanie 0,25 log
3
x
2
+ 1=0
3 mar 17:42
młoda:
3 mar 17:46
tysia :
1/4log
3
x
2
=−1 1/4*2log
3
x=−1 1/2log
3
x=−1 /*2 log
3
x=−2 3
(
−2)=1/9=x
3 mar 17:48
Eta:
x≠0
1
0,25=
4
1
log
3
x
2
=−1 /*4
4
log
3
x
2
= −4 x
2
= 3
−4
1
x
2
=
81
1
1
x=
lub x= −
9
9
3 mar 17:53
pat:
2(log)
6 sty 16:43