matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CZWOROKĄT
młoda:
pOMOCY. oBLICZ : OBWÓD CZWOROKATA = 36 WYZNACZ BOKI WIEDZAC ZE SĄ ONE KOLEJNYMI LICZBAMI PARZYSTYMI
3 mar 17:00
młoda:
A ktos umie
3 mar 17:17
Gimnazjalista:
2n+2n+2+2n+4+2n+6=36 stąd n=3 a boki 6,8,10,12
3 mar 17:19