matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
kapustka:
znajdź pierwiastki wielomianu (x+1)
5
+ (x+1)
4
3 mar 16:41
ICSP:
(x+1)
4
(x+1+1) = (x+1)
4
(x+2)
3 mar 16:42
kapustka:
a dlaczego jest (x+1+1)
3 mar 16:47
ICSP:
(x+1)
5
+ (x+1)
4
= (x+1)
4
(x+1) + 1*(x+1)
4
= (x+1)
4
(x+1 + 1)
3 mar 16:49