matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co dalej?
pomoc!:
4
W stożek wpisano kulę o obęjtości =
π dm
3
.Wysokość stożka równa jest 36 cm.Oblicz
3
objętość stozka..
4
4
1.V=
πR
3
=
πdm
3
3
3
R=1 dm−promien kuli jednak co dalej ?
3 mar 15:43
pomoc!:
hm Z przekroju osiowego :
2PΔ
R=
a+b+c
jak to połaczyc ?
3 mar 15:45