matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka jest odległość mniedy tymi dwoma punktami: O(0,0) i A(-3,4) ?
Kasia:
jaka jest odległość mniedy tymi dwoma punktami: O(0,0) i A(-3,4) ?
10 lut 14:46
uuu:
d=
√
(0+3)
2
+(0-4)
2
)
d=
√
9+16
d=5
10 lut 14:48
Kasia:
dzięki
10 lut 14:50