FUNKCJE
Olga:

1. Określ dziedzine fynkcji
2.Zbiór wartości.
3.Dla jakich arg. funkcja przyjmuje wartosci dodatnie, ujemne
4.Miejsca zerowe
5.Jaka jest wartości najwieksza i najmniejsza funkcji i dla jakiego x?
6.Przedziały monotoniczności
7.podaj wartosci funkcji dla x∊(−4, −2, 0, 2, 3)
3 mar 14:55
roman: no to troche nie jest dokładny rysunek bo ja nie wiem czy tam przy punktach 4 i minus 3 [ tam
chyba powinno byc ] jest zamalowana kropka czy okrągła >?
3 mar 15:05
Olga: kropek nie ma wogole

a tam −3, −4, −1 sorki zapomnialam te "−" wpisac
3 mar 15:37
Olga: a moze podasz mi poczte to bym ci przeslala te obrazki bo jeszcze mam inne. pomoglbys mi z
tym

?
3 mar 15:43
Olga: kto mi pomorze?
3 mar 15:45
ICSP: ja z Lubelszczyzny.
3 mar 15:51
Olga: ale na maila bym te obrazki dokladne przeslala Ci
3 mar 15:52
Godzio:
Olga nie skumała jest jest z Pomorza
3 mar 15:54
Godzio: że jest z Pomorza*
3 mar 15:54
Olga: hahaha
3 mar 15:55
Olga: to jak POMORZE mi ktoś z tymi funkcjami?
3 mar 15:55
ICSP:
3 mar 15:55
ICSP: mówię że ja z lubelszczyzny. Szukaj dalej.
3 mar 15:56
Godzio:
Pomoże ≠ Pomorze

Pomo
że bo poma
gać
3 mar 15:56
Olga: dobra szukam szukam
3 mar 15:56
Olga: Pomóc mi ktoś z tych funkcji nieszczęsnych?
3 mar 15:58
Olga: zlitować się nade mną
3 mar 15:59
3 mar 16:00
ICSP: Godzio nie wiedziałem że z ciebie taki polonista
3 mar 16:03
3 mar 16:04
Olga: dzieki z gory
3 mar 16:04
Olga: jeszcze 8) dla jakich argumentów każda z funkcji przyjmuje wartości: −2, 0, 2 ?
3 mar 16:06
ICSP: D: <−4;4> chyba tak nie jestem pewien co do tych kropek bo ich tutja nie widzę.
ZW: <−3;3>
f(x) > 0 ⇔ x<2
f(x) < 0 ⇔ x>2
f(x) = 0 ⇔ x = 2
fmax = 3 dla x = −4
fmix = −3 dla x = 4
f maleje dla x ∊ <−4;4>
Ostatnie jest nie do odczytania. Nigdy w życiu nie widziałem takiego zbioru.
3 mar 16:08
Olga: to bez tego ostatniego. DZieki slicznie

A z resztą mi pomozesz?
3 mar 16:13
ICSP: Jaką resztą?
3 mar 16:14
Olga: sorki ze zapytam a jak monotonicznosc sie zaznacza to nie trzeba tego w przedzialach?
Czyli cos takiego <−4,−1>∪<−1,2>∪<2,4> czy mozna caly zbior od razu podac?
3 mar 16:17
Olga: Te wszystkie 4 wykresy
3 mar 16:18
ICSP: Przecież to to samo.
3 mar 16:19
Olga: no niby to samo ale u nas to jak ktos napisze tak jak Ty to nauczycielka twierdzi ze to jest
zle
3 mar 16:20
Olga: to jak ICSP pomozesz mi jeszcze z tymi 3 wykresami?
3 mar 16:29
ICSP: jeszcze jeden mogę zrobić. Wybierz który.
3 mar 16:29
3 mar 16:32
ICSP: D: x ∊R\{0}
ZW : y ∊ (0;+∞)
f(x) > 0 ⇔ x ∊ (−∞;0) unia (0 ; +∞)
brak miejsc zerowych
wartości maksymalnej oraz minimalnej również nie przyjmuje
f rośnie ⇔ x ∊ (−∞;0)
f maleje ⇔ x ∊ (0;+∞)
3 mar 16:37
Olga: dziekuje bardzo

szybko ci to idzie jakbys mial chwile czasu to byla bym bardzo wdzieczna jeszcze za te 2
ostatnie

Ale jeszcze raz dzieki
3 mar 16:39
Olga: a jeszcze zapytam czemy to jest wszystko od 0 jak tam nawet nie dotyka 0
3 mar 16:41
tysia : nie dotyka ale zmierza i dlatego nie ma <> takich nawiasow bo zero nie nalezy tylko sa takie()
3 mar 16:50
Olga: aaa oki tysia juz rozumiem

dzieki
3 mar 16:54
Olga: a umiesz to moze mi pomozesz jeszcze te 2 wykresy com?
3 mar 16:54
tysia : moge

ale ktore Ci zostaly?
3 mar 16:56
Olga: zostaly a i d jakby ktos mogl pomoc to bede wdzieczna
3 mar 19:09
Olga: Tysia pomozesz?
4 mar 11:19