matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nv
Hania:
Zdarzenie A i B sa podzbiorami zbioru zdarzen elementarnych (omega) oraz P(A) =0,2 P(B)= 0,3 P(AuB)=0,4 Ile jest rowne prawdopodobienstwo AnB
?
3 mar 13:36
Eta:
P(A U B)= P(A) +P(B) − P(A ∩ B) podstaw dane i wyznacz P(A∩B)=......
3 mar 13:52