matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ncn
Hania:
Ile jest wszystkich licz dwucyfrowych ktore przy dzieleniu przez 3 daja reszte 1?
3 mar 13:33
Eta:
są to liczby: 10, 13, 16, ........... , 97 tworzą ciag arytm. r= 3, a
1
= 10 , a
n
= 97 ilość takich liczb jest:
a
n
−a
1
97−10
n=
+1=
+1=..........
r
3
3 mar 13:50