xxx
Dawid:
{x
2+y
2=4
<
{x
2+y
2+4x−4y+4=0
mozna prosic o podpowiedz jak to zrobic ?
2 mar 23:29
Eta:
Po co "śmiecisz" ?
masz rozwiązanie w poprzednim poście
2 mar 23:33
Eta:
Ojjjj , sorry, myślałam ,że to poprzednie zadanie

podstaw za x
2+y
2=4 do drugiego
4+4x−4y+4=0 /:4
x−y+2=0 =>
x= y−2
podstaw do pierwszego:
(y−2)
2+y
2=4 ....... uporządkuj i delta ...... y
1 i y
2
2 mar 23:39
Eta:
Tu narysuj dwa okregi
1 / S(0,0) r= 2
2/ o: (x +2)2 + (y−2)2= 4 S( −2,2) r= 2
2 mar 23:45
Dawid: moge odrazu tu dac jeszcze jedno ostatnie rownanie ?
2 mar 23:52
Dawid:
{x+2y=15
<
{x2+y2−8x−6y=25
na to tez jest jakis sposob? bo podstawianiem ofc niebardzo cos chce wyjsc.
2 mar 23:59
Krystian: tak samo wyprowadź x = 15−2y
tylko przy podstawianiu do 2 równania uważaj na wzór skróconego mnożenia

Pozdrawiam Krystian
3 mar 00:18
Dawid: dzieki zrobie tak po raz 3 bo moze naprawde jz spie i cos mi zle wychodzi

ale 2 razy juz nie wyszlo
3 mar 00:21
Dawid: uff udalo sie
3 mar 00:37