matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiarz równanie 2x + 1 = 2 − √3 x
ania:
rozwiarz równanie 2x + 1 = 2 − √3 x
2 mar 23:04
Eta:
2x +
√
3
x= 1 x( 2+
√
3
)=1
1
x=
=..... usuń niewymierność z mianownika
2+
√
3
2 mar 23:06