Funkcja
Misia: Narysuj wykres funkcji określonej wzorem:
{x+6 dla xE(-∞;-1)
y= {2-2x dla xE<-1;2)
{0,5x-5 dla x≥2
Podaj miejsce zerowe tej funkcji i określ, dla jakich argumentów funkcja jest rosnąca.
Wykres zrobiłam a dalej nie wiem jak.
10 lut 14:35
uuu: x=-6, x=1,x=10
funkcja malejąca dla xE<-1,2) rosnąca dla pozpstałych
10 lut 14:39
uuu: wszystko odczytaj z wykresu, moiejsce zerowe tam gdzie przecina sie z osią ox;
tam gdzie wykres skierowany ku górze tam rosnąca tam gdzie ku dołowi tam malejąca mówiąc
po chłopsku
10 lut 14:46
Misia: dzięki wielkie.
10 lut 14:50