| 1 | 1 | 2x | 4x3 | 8x7 | |||||
− | − | − | − | ||||||
| 1−x | 1+x | 1+x2 | 1+x4 | 1+x8 |
| 16 | ||
doszedłem do czegos takiego: − | − 2x − 4x3 − 8x7, ale nie wiem czy to dobrze... co | |
| x |
| 1 | 1 | 1 + x − 1 + x | 2x | ||||
− | = | = | |||||
| 1 − x | 1 + x | 1 − x2 | 1 − x2 |
| 2x | 2x | 2x(1 + x2) − 2x(1 − x2) | 4x3 | ||||
− | = | = | |||||
| 1 − x2 | 1 + x2 | 1 − x4 | 1 − x4 |
| 4x3 | 4x3 | 4x3(1 + x4) − 4x3(1 − x4) | 8x7 | ||||
− | = | = | |||||
| 1−x4 | 1+x4 | 1 − x8 | 1 − x8 |
| 8x7 | 8x7 | 8x7(1+x8)−8x7(1−x8) | 16x15 | ||||
− | = | = | |||||
| 1−x8 | 1+x8 | 1−x16 | 1 − x16 |