matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Vito:
Oblicz pole całkowite oraz objętość stożka, którego powierzchnia boczna jest wycinkiem kołowym o promieniu 12 cm i kącie środkowym 240
0
2 mar 22:34
Eta:
R=l= 12
360
R
=
240
r
r= 8 cm H
2
= l
2
−r
2
H=........ V=........... P
c
=.........
2 mar 22:43