matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostroslupy
Monia:
oblicz objetosc ostroslupa prawidlowego szesciokatnego w ktorym krawedz boczna ma dlugosc 12 a krotsza przekatna w podstawie 2
√
3
.
2 mar 22:08
dero2005:
d= 2
√
3
d
2
=
√
3
2
√
3
√
3
a =
= 2
3
a
√
3
P
p
=
*6 = 6
√
3
2
V = P
p
*12 = 72
√
3
3 mar 07:26