POMOCY ! PROSZE O POMOC!
kisza: −3(x−2)(5+x)≥0
2 mar 21:45
ICSP: x ∊ <5;2>
2 mar 21:45
ICSP: tzn x ∊ <−5;2> Minusa zgubiłem.
2 mar 21:46
Kasiaszek: −3(x−2)(5+x)=0
x−2=0
x=2
5+x=0
x=−5
teraz rysujesz wykres z dwoma miejscami zerowymi i patrzysz gdzie funkcja przyjmnuje wartosci
wieksze, badz rowne zeru
zauwaz, ze funkcja ma ramiona skierowane w dol
Odp: x∊<−5,2>
2 mar 21:47
kisza:

w ukladzie tajkim wyszlo od 2 do + neiskonczonosci .... nie czeje dlaczego tak ////
2 mar 21:48
Kasiaszek: musisz narysować parabolę z ramionami skierowanymi w dół z miejscami zerowymi w −5 i 2, dlatego
wychodzi ci <−5,2>
4 mar 17:57