Pierwiastki
AngeluS: Wyłącz czynnik przed znak pierwiastka:
a) pierwiastek89=
b) 3√54 =
2 mar 21:26
kachamacha: b)
3√54=3√2*27=33√2=
2 mar 21:28
AngeluS: dzięki

a umie ktoś ten pierwszy przykład?
2 mar 21:29
kachamacha: chodzi o to : √89 ?
2 mar 21:30
2 mar 21:30
AngeluS: tak
2 mar 21:30
kachamacha: pod pierwiastkiem rozbijam na:
2 mar 21:31
AngeluS: a ja mam zrobić przykład 3√8164
2 mar 21:33
2 mar 21:34
AngeluS: a 3√2,7
2 mar 21:35
ICSP: kachamacha nie powinno być 3 stopnia ?
2 mar 21:38
kachamacha: no jasne
2 mar 21:38
Damian:
20 paź 22:02