matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmm
Ali:
Jak to zrobić: a
log
2
3
=9
2 mar 20:47
Eta:
a=
4
2 mar 20:54
Eta:
log
2
3=
x
, to 2
x
= 3 => (2
x
)
2
= 9 => 9= 4
x
a
x
= 4
x
=> x =
4
2 mar 20:58
Eta:
poprawka chochlika; oczywiście ma być:
a
=
4
2 mar 20:59
Ali:
wielkieeee dziekuję
2 mar 21:18