matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mysza:
udowodnij tożsamość trygonometryczną (
1
sin
2
α
− 1)tgα=ctgα
2 mar 19:46
Kasiaszek:
1
sin
2
α
sinα
L=(
−
)
sin
2
α
sin
2
α
cosα
1−sin
2
α
sinα
cos
2
α
sinα
cosα
=(
)
=
*
=
=ctgα
sin
2
α
cosα
sin
2
α
cosα
sinα
L=P
2 mar 20:24