matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Marek14:
Rzucamy dwa razy sześcienną kostką do gry.Prawdopodobieństwo ze w pierwszym rzucie wypadnie liczba oczek podzielnych przez 3 jest równa?
2 mar 19:30
Eta:
|Ω|= 6
2
= 36 A={ (3,1) (3,2) .............. , (3,6) (6,1),(6,2), ............... ,(6,6)} |A|= 2*6= 12
|A|
P(A)=
= .......
|Ω|
2 mar 19:34