rozwiąż równanie kwadratowe.
piwniczne: rozwiąż równanie,
Najlepiej step by step:
(2x−4) (x−100) = (x+6) (x−100)
2 mar 19:14
piwniczne: rozwalone, dobra
2 mar 20:14
2 mar 20:17
ICSP: x = 10
2 mar 20:22
Ogi: napisz rozwiązanie
2 mar 20:25
Eta:
@
ICSP
za mało

to równanie ma dwa rozwiązania:
(2x −4)(x−100)− (x+6)(x−100)=0
(x−100)( 2x−4−x +6)=0
(x−100)(x−10)=0
x= 100 lub x= 10
2 mar 20:26
Eta:
poprawiam chochlika:
(x−100)(2x−4 −x −6)=0
2 mar 20:28
ICSP: a ja skróciłem

2 mar 20:28
Eta:
2 mar 20:30
ICSP: Następnym razem będę wymnażał.
2 mar 20:30