matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
sknera:
Oblicz: 2
log
3
5
−5
log
3
2
= ?
2 mar 18:43
Bogdan:
a = log
3
5 ⇒ 5 = 3
a
2
a
− 3
alog
3
2
= 2
a
− 3
log
3
2
a
= 2
a
− 2
a
= 0
2 mar 19:04