matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś?
karola:
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)=
|x|
x
dla x należecego do R− {0} Wyznacz zbiór wartości funkcji f. Narysuj wykres tej funkcji.
2 mar 18:21
Eta:
1
o
dla x >0
x
f(x)=
= 1
x
ZW= 1 2
o
dla x <0
−x
f(x)=
= −1
x
ZW= −1
2 mar 18:31
karola:
dzieki
2 mar 18:54