xxx
Dawid:
potrzebuje wiedziec jak sie to rozwiazuje krok po kroku.
2 mar 17:07
Dawid: up
2 mar 17:12
Zimny: | | n! | | (n−2)!(n−1)n | | n(n−1) | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 2!(n−2)! | | 2(n−2)! | | 2 | |
podstaw do nierownosci i rozwiaz
2 mar 17:15
Dawid: o do jakiego momentu moge rozwijac n! ?
ile mi sie podoba czy w ktoryms momencie juz nie mozna ?
2 mar 17:16
Bogdan:
| n(n − 1) | |
| ≤ 4 ⇒ n2 − n − 8 ≤ 0 i n∊N i n ≥ 2 |
| 1*2 | |
2 mar 17:16
Dawid: hmm ale cos jest nie tak bo w odp mam x∊{2,3} a mi jakies pierwiastki dalej wychodza
2 mar 17:21
Dawid: delta wyjdzie √33
2 mar 17:22
Zimny: sprawdz obliczenia
2 mar 17:23
Dawid: Δ=12+4*8
Δ=1+32
Δ=33
co mmialo by byc zle ?
2 mar 17:24
Zimny: To policz pierwiastki i sprawdz ktore liczby NATURALNE naleza do danego zbioru rozwiazan
2 mar 17:30
Dawid: jakies pomysly lub sugestie ?
2 mar 17:30
Dawid: i tak nie wyjdzie
2 mar 17:33
Dawid: albo ...
2 mar 17:34
Dawid: ok. zapomnialem o tym ze x∊N dzieki
2 mar 17:36