oblicz z
mruczek00:
2 mar 16:53
mruczek00: oblicz Z
2 mar 16:59
mruczek00: prosze pomóżcie
2 mar 17:08
Natalia: 132=52+x2
169=25+x2
x2=144
x=12
152=52+(z+12)2
225=25 + z2+24z+144
z2+24z −56=0
Δ=576−224=352
√Δ=4√22
z=−24−4√222=−12−2√22
z=−24+4√224=−12+2√22
2 mar 17:14
Paula: z = 10√2−12
2 mar 17:16
mruczek00: jakis blad musi byc bo inny wynik ma wyjsc
2 mar 17:17
mruczek00: jestem blondynka mozesz całosc wysłac prosze
2 mar 17:18
mruczek00: paula bo tobie dobry wynik wyszedl
2 mar 17:19
mruczek00: paula prosze
2 mar 17:23
Paula: 132=x2+52
x2=144
x=12
152=y2+52
225=y2+25
200=y2
Y=10√2
z=y−x
z=10√2−12
x to podstawa mniejszego trójkąta prostokątnego (obok z), a y to x+z
2 mar 17:29
mruczek00: dziekuje
2 mar 17:30