matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
qwerty22:
oblicz wartosc funkcji f(x)=
a
x
dla: a) x∊{−4,−
1
2
,
√
2
}, a= −2 b) x∊{−2,−1,1}, a=
1
2
c) x∊{−9,
9
10
,1
1
2
}, a+1
1
5
d) x∊{
√
2
,
√
8
+2}, a=
√
2
+1
2 mar 15:59