matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie trygonometria i wielomiany
Klaudia:
błagam o pomoc sprawdź czy liczby a = (sin60° + cos60°)2 (nawias do kwadratu) b = sin
1
5° − cos30° + cos
1
5° sinus i cosinus 15 stopni do kwadratu są pierwiastkami wielomianu W(x) = 4x
3
– 8x
2
+ x
2 mar 15:33