matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji: f(x)=p{x^2-4x+3}
Ania:
Dziedzina funkcji: f(x)=
√
x
2
−4x+3
2 mar 14:09
Eta:
√
a
, dla a ≥0 D
f
: x
2
−4x +3 ≥0 rozwiąż tę nierówność
2 mar 14:10
Eta:
odp: D
f
= (−∞, 1> U < 3, ∞)
2 mar 14:11