matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Jolka:
Zadanie 4. Dany jest trójkąt prostokątny o wierzchołkach : A = (8,3) B = (0,4) C = (2,0). Oblicz
sin α
sin β
, jeżeli α = |<CAB| oraz β = |<ABC|.
Proszę o pomoc
2 mar 13:20
Gustlik:
Rozwiązanie masz tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/82056.html
.
3 mar 00:59